Khamis, 25 Oktober 2012

....ANTARA DINGIN DAN PANAS AIR MATA

..telah lama langkah ini d atur..menunggu shj saat yg sesuai..tidak perlu lagi brlari antara realiti dn mimpi.. apalgi mnggapai pelangi dan mengutip bintang..andai pesona itu milik dia..aku tidak perlu ada bersama..apalagi utk memecahkn kaca mahligai indahmu..aku akan berlalu bagai angin semilir..antara dingin dn panas airmata yg jatuh..Maafkan aku ..sukarnya melepaskan ini.
 ~HaSa

KEK SPAN COKLAT

Salam...Selamat menyambut Aidil Adha esok..buat semua muslimin dan muslimat..setiap pengorbanan yg ikhlas akan terbalas dgn sebaiknya..InsyaAllah.
Lps maghrib tadi sempatlah membaking kek mudah ni..KEK SPAN COKLAT..di bawah ini ada resepinya..senang dan tak byk kerenah..hehehe..ya lah utk orang yg tak brpa rajin..

Bahan:   80 gm tepung gandum
               4 biji telur
               120 gm gula castor
                1 sudu teh baking powder
                1 camb ovellete
                20 gm serbuk koko
                65 gm minyak jagung atau butter yg dicairkan.
Cara:
           1. Telur+gula+ ovaletter diputar menggunakan kelajuan maximum hingga adunan berwarna putih dn pekat
            2. Dlm bekas lain,ayak tepung,sebuk koko dan baking powder..masukkan dalam adunan telur tadi..
            3. Putar dgn kelajuan sederhana hingga bergaul rata dan sebati.
            4. Masukkan minyak dan putar perlahan.
            5. Tuang dlm loyang 8'
            6. Bakar pd suhu 170 C selama lebih kurang 30 minit.
OK..selamat mencuba ~HS