..telah lama langkah ini d atur..menunggu shj
saat yg sesuai..tidak perlu lagi brlari antara realiti dn mimpi.. apalgi
mnggapai pelangi dan mengutip bintang..andai pesona itu milik dia..aku
tidak perlu ada bersama..apalagi utk memecahkn kaca mahligai
indahmu..aku akan berlalu bagai angin semilir..antara dingin dn panas
airmata yg jatuh..Maafkan aku ..sukarnya melepaskan ini.
~HaSa
From Taiping With Lots of Love... in a simple way...it is just a personal things i love to do.. writing, baking ,cooking ,flowers arranggement,travelling n photography ...it may not look perfect but its ME...
Khamis, 25 Oktober 2012
KEK SPAN COKLAT
Salam...Selamat menyambut Aidil Adha esok..buat semua muslimin dan muslimat..setiap pengorbanan yg ikhlas akan terbalas dgn sebaiknya..InsyaAllah.
Lps maghrib tadi sempatlah membaking kek mudah ni..KEK SPAN COKLAT..di bawah ini ada resepinya..senang dan tak byk kerenah..hehehe..ya lah utk orang yg tak brpa rajin..
Bahan: 80 gm tepung gandum
4 biji telur
120 gm gula castor
1 sudu teh baking powder
1 camb ovellete
20 gm serbuk koko
65 gm minyak jagung atau butter yg dicairkan.
Cara:
1. Telur+gula+ ovaletter diputar menggunakan kelajuan maximum hingga adunan berwarna putih dn pekat
2. Dlm bekas lain,ayak tepung,sebuk koko dan baking powder..masukkan dalam adunan telur tadi..
3. Putar dgn kelajuan sederhana hingga bergaul rata dan sebati.
4. Masukkan minyak dan putar perlahan.
5. Tuang dlm loyang 8'
6. Bakar pd suhu 170 C selama lebih kurang 30 minit.
OK..selamat mencuba ~HS
Lps maghrib tadi sempatlah membaking kek mudah ni..KEK SPAN COKLAT..di bawah ini ada resepinya..senang dan tak byk kerenah..hehehe..ya lah utk orang yg tak brpa rajin..
Bahan: 80 gm tepung gandum
4 biji telur
120 gm gula castor
1 sudu teh baking powder
1 camb ovellete
20 gm serbuk koko
65 gm minyak jagung atau butter yg dicairkan.
Cara:
1. Telur+gula+ ovaletter diputar menggunakan kelajuan maximum hingga adunan berwarna putih dn pekat
2. Dlm bekas lain,ayak tepung,sebuk koko dan baking powder..masukkan dalam adunan telur tadi..
3. Putar dgn kelajuan sederhana hingga bergaul rata dan sebati.
4. Masukkan minyak dan putar perlahan.
5. Tuang dlm loyang 8'
6. Bakar pd suhu 170 C selama lebih kurang 30 minit.
OK..selamat mencuba ~HS
Langgan:
Catatan (Atom)